SeppoPasanen.fi

Hoito


Jäsenkorjaus

Hieronnan lisäksi, vanhaa kansanparannusta edustaa nikamakäsittelyn osaajat eli jäsenkorjaajat. Perinne on hyvin vanhaa ja taitoa suomessa jakaa pohjanmaalla Kaustisen kansanlääkintäkeskus.

Selkä-niskakivut ovat yleisimpiä syitä kun hoitoon hakeudutaan. Nikamia sekä niveliä korjataan herkin sormin tutkien ja lihaskireyttä löysäten. Jäsenkorjaaja hakee tuntumaa sormillaan ja tutkimuksilla, missä nivelessä on toimintahäiriö joka aiheuttaa kiputiloja.

Ongelma

Saattaa olla sekä lihaskireydessä tai nikamassa, josta lukkiutuminen johtuu, nivelen normaali toimintakyky on jäykistynyt ja aiheuttaa kiputilan.

Hoitotapoja

Lihasten löysääminen hieronnan avulla ennen jäsenkorjausta. Monien sairauksien syyn jäsenkorjaajat uskovat löytyvän selästä, lantiosta lähinnä selkänikamien ja lantion virheasennoista, joista aiheutuvat kovatkin kiputilat voivat invalidisoida hyvinkin pahasti. Pohjanmaalla käytössä oleva ns. "perskynkkä" menetelmä toimii aika usein lantion avauksena.

Jäsenkorjaajan mielestä nikama tai nivel voi olla pois paikaltaan, kiertynyt sivuun. Parhaat jäsenkorjausvälineet ovat herkät, tuntevat -kädet ja korkea ammattitaito.

Lantioperäinen ryhtipoikkeama

altistaa moninaisille oireille SI-nivelen vaivat

Hieronta


Urheiluhieronta

Kova harjoittelu, urheilusuoritus, raskas työ kuormittaa lihaksistoa, niveliä, nivelsiteitä. Kehon rasitus on kova ja palautumista autetaan urheiluhierojan avulla. Urheiluhieronnassa otteiden kirjo on laajempi kuin klassisessa hieronnassa ja apuna usein hoidoissa myös liikehoidot ja passiiviset venytykset. Urheilijalla aktiivinen lihashuolto tuo paremman mahdollisuuden palautua kovasta rasituksesta ja auttaa ottamaan vastaan uutta harjoitusta lihakset palautuneena. Rentoutettu lihas toimii paremmin, samoin hyvä lihashuolto ennalta ehkäisee vammojen syntyä. Urheiluhieroja samalla ohjeistaa omatoimiseen lihashuoltoon esim. lihasvenyttelyihin, lihashuolto, pienten tukilihasten merkitys, jne...

Klassinen hieronta

Perinteistä lihaksien käsittelyä, lihaksia käydään läpi hierovin ottein, saatetaan lihaksia rennommaksi ja saadaan lihaskireyttä poistettua. Kipu helpottuu ja lihaksien kudosten toiminta aukeaa ja lihas vapautuu kireydestään. Klassinen hieronta myös ennaltaehkäisee lihaskireyksien syntymistä.

Mobilisointi

Liikehoidolla lisätään nivelen liikkuvuutta ja kohdistetaan hoito tiettyyn niveleen esim: lantio, polvi ja olka.