SeppoPasanen.fi

Osteopatia


Ortopedinen Osteopatia

Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija. Osteopaatin tärkein tehtävä on löytää oikea syy asiakkaan vaivoihin. Käytämme työssämme noin 800 länsimaisen lääketieteen kliinistä testiä, joita korreloimalla pääsemme tarkkaan osteopaattiseen diagnoosiin.

Tutkimalla osteopaatti tunnistaa myös mahdollisen jatkohoidon tarpeen. Osteopaatin työn perusta on tarkka haastattelu ja kliininen tutkiminen. Jokainen hoitokerta dokumentoidaan ja tarvittaessa ohjataan jatkotutkimuksiin erikoislääkärille tai muulle terveydenhuollon ammattilaiselle.

Osteopaatilla on laaja ymmärrys ihmisvartalon anatomiasta ja toiminnasta. Hän on perehtynyt keskus- ja ääreishermoston toimintaan ja käyttää työvälineenään kliinisiä neurologisia testejä. Kliiniset neurologiset testit ovat tie tarkkaan diagnoosiin ja turvalliseen hoitoon.

Ortopedisella osteopaatilla on myös radiologista tuntemusta etenkin vammojen, instabiliteettien ja sairauksista johtuvien muutosten osalta. Osteopaatti tunnistaa eri ikäkausiin liittyvät luuston muutokset, leikkauksen jälkeiset kuntoutuksen tarpeet sekä urheilu- että työperäiset vaivat.

Osteopaattinen hoito

Ihminen on monimutkainen, toiminnallinen kokonaisuus. Osteopatiassa tämä otetaan huomioon. Kaikki vaikuttaa kaikkeen!

Hoitajana osteopaatilla on käytössään monipuolinen tekniikkavalikoima. Hoito koostuu erilaisista pehmytkudosten hoitotekniikoista, nivelten mobilisaatioista ja manipulaatioista sekä asiakkaan oman kuntouttavan harjoittelun ohjaamisesta.

Osteopatiassa nivelongelmia hoidetaan pehmeillä ja rauhallisilla mobilisaatiotekniikoilla kivun lievittämiseksi ja/tai liikelaajuuden palauttamiseksi. Tarvittaessa voidaan suorittaa manipulaatiohoito eli kohdistettu, tarkkarajainen impulssi. Koulutetun osteopaatin suorittama manipulaatio on turvallinen ja kivuton hoitomuoto.

Asiakkaan oman kuntouttavan harjoittelun tavoitteena on tukea kehon omaa paranemisprosessia ja estää mahdollisten uusien oireiden syntyminen. Oma harjoittelu koostuu erilaisista liikeharjoituksista, lihasten venytyksistä ja nivelten itsemobilisaatioista.